Siirry pääsisältöön

Ajatuksia päivään


Oma polku
mikä on oikeasti tärkeää?
Own path,
what is really important?





*******************************


Ajatus kevääseen
Perjantai 28.2 - ajatus viikonloppuun. Kortti - Tasapaino, etsi tasapainoinen elämäntapa. Se on totta, elämä ei ehkä kuitenkaan ole pelkkää arkea tai lomaa, vaan hyvä kokonaisuus syntyy niiden yhteensovittamisesta ja tasapainosta. Kaikkea ei tarvitse jaksaa. Keväällä voi vähän hellittää, niin jaksaa taas.






*******************************

02.2020 Uuden aloittaminen, vapaa Narri
Ajatus lukijoille helmikuun loppuun. Asetin kysymyksen, joka askarruttaa varmaankin monia:
Onko nyt hyvä hetki vaihtaa ammattia tai aloittaa uutta projektia? Nostin ensin yhden kortin, sieltä tuli Narri. Ei olisi voinut tulla parempaa. Narri on vapaa, taivas on sininen, pilvet kuin elokuvissa ja askel keveä. Narrilla on jopa hedelmiä kädessään, se on bonusta ja/ tai hedelmällisyyden merkki. Kortin numero on nolla, eli ei ole mitään vanhaa taakkaa, eikä estettä.

Kortti näytti niin hyvältä, että nostin tarkenteeksi vielä kolme korttia, joista tuli kysyjä itse (loistava vahvistaja), malja 10, joka voidaan nähdä erittäin hyvänä ja kestävänä merkkinä onnistumiselle sekä viimeisenä Tuomio, joka voidaan tässä setissä nähdä jopa taivallisena hyväksymisenä. Ajallisesti se voidaan nähdä  myös siten että juuri nyt, on hyvä hetki, ellei olla jopa etuajassa.

Näin lyhyt luenta, sopii hyvin myös livenä tehtävänä,
messuilla, illallisissa ja tapahtumissa. Tilattavaan luentaan nostetaan enemmän, isompi kaari.





*******************************
Sunnuntai 3.8.2019
En yleensä ennusta säätä, mutta koska sanoin naapurille jo reilu 2 vk sitten, että silloinen helle saattaaa viilentyä lähes pakkaselle todella nopeasti, ja niin kävi - nyt tehdään poikkeus. Kirjoitetaan tämä ylös. Eikä se ollut ensimmäinen kerta, kun osun oikeaan poikkeuksen kanssa.

Nyt tehdään niin, että kerron seuraavan:
- tänään on suunnuntai 3.8.2019 ja viimeviikolla oli vielä +30C ja ulkona oli todella kuuma. Hellettä oli kestänyt niissä asteissa jo toista viikkoa. Ei sinänsä epänormaalia, kesällä on kuuma ja kuumin huippu kestää yleensä keskimäärin pari viikkoa. Nurmikko ja koko luonto kuivui. Vein ulos luonnoneläimille vesiastioita ja tuntui siltä, että joku on todella kääntänyt aurinkoa suuremmalle. Pilvisyys tuntui pelastukselta.

Kuumuus kääntyi todella nopeasti viileäksi ja ainakin täällä tuuli muutaman päivän todella voimakkaasti (vk 31). Kun tuuli tyyntyi tuli todella koleaa ja paikoin lämpötila taisi käydä lähellä nollaa.  Shortsit vaihtui toppaan parissa päivässä.

Naakat ovat alkaneet parveilla helteen jälkeen ja ilma tuoksui ja tuntui jo syksylle. Olipa nopea ja voimakas muutos.

Ennuste: saamme aikaisen syksyn. Kesä todella loppui viikossa. Tulemme saamaan parin viikon sisällä (vk 32-33) aikana jopa räntäkuuroja, voivat tulla voimakkaan tuulen kanssa. Syy: menneet nopeat lämpötilanvaihtelut, eikä se alue ole pieni pohjoisella pallonpuoliskolla. Laittakaa kukat katoksen alle ja seinän viereen suojaan.

Luonnossa kaikki vaikuttaa kaikkeen ja heinäkuun helejakso oli jotenkin oudon voimakas, eikä se kuulunut siihen paikalle. Se oli kuin tarra väärässä paikassa, väärällä voimakkuudella.

Syksystä tulee sateinen ja pilvinen. Pitkä sateinen jakso saattaa hyvinkin viivyttää lumentuloa. Pysyvämpi lumipeite saadaan vasta tammikuun, ehkä puolessa välissä v.2020.

Näillä lämpötiloilla, nopeusvaihteluilla, tulevasta talvesta ja syksystä voi tulla aika myräkkää.